Pets Place

Pets Place, onderdeel van IJsvogel Retail, is een retailformule die zich via een webshop en 180 fysieke winkels richt op het verkopen van huisdieren en dierbenodigdheden. Door de sterke opkomst van internationale online pure players stond het marktaandeel onder druk. Aanleiding om goed na te denken over de positionering van het merk en de te voeren marketingstrategie.

 

The Valley heeft samen met het marketing team van IJsvogel Retail de marketingstrategie ontwikkeld. Daarbij is o.a. gekeken naar de klantbeloften, de invulling van het loyaliteitsprogramma en de te bieden content in ieder fase van de customer journey en pet life cycle. Want naast het klantprofiel is het huisdierprofiel belangrijk om relevante content te kunnen bieden.

Na de inventarisatie van de huidige ICT-infrastructuur en de daarin aanwezige databronnen hebben we gezamenlijk de roadmap en het Minimum Viable Product (MVP) bepaald. Dit bestaat uit customer data platform Nominow dat koppelt met de Magneto webshop, kassasysteem BlueRetail, e-mail service platform Copernica en een door The Valley ontwikkelde mobiele loyalty app.

Op basis van het gedrag – aankopen in de webshop of in de fysieke winkels en bijvoorbeeld kliks op de website of in de mobiele app – dat wordt opgeslagen in het centrale klantprofiel in Nominow, triggert Nominow de juiste campagnes en communicatie met voor individuele klanten relevante content, die wordt opgehaald vanuit een centraal Wordpress CMS. Die gepersonaliseerde content wordt getoond in e-mails en de mobiele app én op de website.

Dat dit geen windeieren legt, blijkt wel uit de resultaten in het 1e jaar. Het gemiddelde bonbedrag van klanten die lid zijn van loyaliteitsprogramma de VIP Club, is 66% hoger dan dat van klanten die nog geen lid zijn. De komende jaren wordt het loyaliteitsprogramma verder uitgebouwd.

 

Voor marketeers

Jij wilt jouw klanten op hun wenken bedienen. Met relevante promoties en informatie. Op basis van inzichten in hun voorkeuren en (koop)gedrag. Je ziet dat de data die je daarvoor nodig hebt wel in individuele systemen aanwezig is, maar dat die niet bij elkaar gebracht kan worden tot een centraal klantprofiel. En dat is nu exact hetgene wat Nominow voor jou gaat doen: dat centrale klantprofiel creëren en onderhouden.

Voor IT

Brand Managers, Marketing Intelligence specialisten en Marketeers. Ze hebben allen hun specifieke klantinformatiebehoeften. Tegenwoordig moet dat omni-channel. En het liefst ‘on demand’. Met Nominow los je dit snel en makkelijk op. Want de kracht van Nominow schuilt in het integreren, valideren, analyseren, actionable maken en delen van data. Het resultaat: blije en tevreden interne klanten.

Voor Sales

Een dag heeft maar 24 uur. Dus die tijd wil je graag zo goed mogelijk besteden. Alleen achter díe prospects of klanten aan die ‘in de markt zijn’. En weten dat je je target gaat halen. Dat is wat je gaat doen wanneer je kiest voor Nominow. Met een actueel, centraal klantbeeld weet je altijd wanneer het tijd is voor een (opvolg)actie. Dé waarheid bestaat.

Overig

Werken met klantdata brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Daar gelden de regels van de GDPR/AVG-wetgeving. Het recht op inzicht, beperking of vergetelheid. En de noodzaak van expliciete toestemming. Aantoonbaar. Nominow is hiervoor de perfecte oplossing. Met het centrale klantprofiel dat Nominow creëert, kun je direct leveren wanneer prospects of klanten op basis van de GDPR/AVG hun recht uitoefenen.

Meer cases

Ja ik wil de Nominow CDP demo zien!

Dat kan, vul hieronder je gegevens in.